• تلفن : 02122951714-02122951725
  • تهران

ایجاد واحد آزمایشگاه در بیمارستان فوق­ تخصصی کسب­ وکار ایران


                                                                                                                                       آزمایشگاه کسب و کار

                                                                                                             دکتر سید احمد سیدی مطلق، بنیانگذار بیمارستان فوق تخصصی کسب و کار در جهان

                                                                  

 

آزمایشگاه یا لابراتوار در بیمارستان ­ها، مکانی است که در آنجا آزمایش‌ های مختلف برای تشخیص اولیه بیماری صورت می­ گیرد. از آنجا که علاوه بر آزمایشگاه­ های بهداشت، پزشکی و تشخیص طبی، آزمایشگاه‌ های دیگری مانند فیزیک، شیمی، کامپیوتر و... وجود دارد، کسب­ وکارها نیز با توجه به شرح حال بنگاه اقتصادی­ شان و به منظور تشخیص دقیق ­تر آسیب­ های احتمالی، طبق دستور پزشک کسب ­وکار نیازمند مراجعه به آزمایشگاه هستند. آزمایشگاه کسب­ وکار، به دنبال منفعت مشاغل مختلف از طریق بررسی بنگاه ­های تجاری آسیب­ دیده در محیط آزمایشگاهی، به منظور درک ابعاد و مشکلات پیچیده بر سر راه فعالیت­ های تجاری است.

دکتر سید احمد سیدی مطلق، بنیانگذار پزشک کسب و کار بر اساس نظریه خویش با عنوان آناتومی کسب و کار معتقد است همانطور که انسان بیمار می شود کسب و کار نیز بیمار می شود و حتی فوت می کند. پس در نتیجه در جهت درمان هر انسان هیچ پزشکی بدون مطالعه بالینی (که از طریق انجام آزمایشات صورت می گیرد)، اقدام به تجویز دارو و یا درمان قطعی نمی نماید، در نتیجه دکتر سید احمد سیدی مطلق با طراحی و بنا نهادن اولین آزمایشگاه کسب و کار در بیمارستان فوق تخصصی کسب و کار، پایه و ریشه ی دقیق در جهت بررسی نمودن علمی و بازاری را برای هر کسب و کار فراهم نموده تا هیچ متخصصی بر اساس تخصص و دانش شخصی خود اقدام به مشاوره و درمان یک کسب و کار ننماید.

 آزمایشگاه کسب ­وکار در داخل بیمارستان کسب ­وکار و نزدیک به سایر بخش­ ها قرار دارد تا پس از مراجعه کسب­ وکارهای آسیب ­دیده به آنجا و دریافت نمونه­ ها توسط کارشناسان آزمایشگاه، امکان انتقال سریع­ تر نمونه آزمایشگاهی به سایر بخش­ ها فراهم شود.

فضای آزمایشگاه کسب­ وکار، دارای تجهیزات و امکانات لازم برای طبقه­ بندی نمونه­ های ارائه­ شده توسط صاحبان کسب ­وکارهاست. در آزمایشگاه، فضاي لازم براي بايگاني سوابق و مدارك با توجه به حجم پرونده ­ها و نیز مدت زمان لازم برای نگهداري آنها لحاظ می ­شود. از این رو، ابتدا اطلاعات حاصل از متقاضیان کسب ­وکارهای آسیب­ دیده، در قالب فرم­ های مربوط به نمونه ­های آزمایشگاهی، در رایانه،­ ثبت و سپس در اتاق نمونه­ گیری، با توجه به مشکل بنگاه اقتصادی، آزمایش لازم توسط متخصص امور آزمایشگاه از وی اخذ می ­شود.

منابع انسانی آزمایشگاه کسب ­وکار حداقل شامل افراد زیر است: پرسنل فنی، نمونه ­گیر و مسئول پذیرش. البته متناسب با تنوع و حجم مراجعات مشتریان و صاحبان کسب­ وکارها، تعداد پرسنل آزمایشگاه، متفاوت است. مسئول فنی آزمایشگاه، متخصص پاتولوژی یا آسیب­ شناسی کسب­ وکار است که تحصیلات، تجربه و تخصص لازم را در عرصه فعالیت ­های تجاری داراست. نمونه­ گیر، کسی است که صلاحیت وی در زمینه اخذ نمونه کسب ­وکار توسط مسئول فنی، تایید شده و نقش یک تکنسین را در عرصه بیزینس ایفا می­ کند. کارکنان پذیرش نیز کسانی هستند که آشنایی و تسلط لازم به نرم­ افزارهای پذیرش، جواب ­دهی آزمایشگاه و اصطلاحات کسب ­وکاری را دارند و برای قرائت جواب آزمایش و نمونه­ خوانی به صاحبان کسب ­وکارهای آسیب ­دیده یاری می ­رسانند.

علاوه بر اینها، کارشناسان زبده و آگاه در زمینه ­های مختلف، متناسب با فعالیت­ های تولیدی، صنعتی و خدماتی و نیز سوپروایزر برای نظارت بر فعالیت ­ها، در آزمایشگاه کسب ­وکار فعالیت دارند تا خدمات ­رسانی به متقاضیان با کیفیت بالاتری انجام شود.

در آزمایشگاه کسب ­وکار، وظایف مختلفی برعهده کارکنان گذاشته شده که مسئول فنی آزمایشگاه، در رأس آن قرار دارد و رئیس بیمارستان فوق تخصصی کسب­ وکار نیز مسئولیت نظارت عالیه بر فعالیت آزمایشگاه را داراست.

 

                                                                  

اهم وظایف و اقدامات آزمایشگاه کسب ­وکار عبارتند از:

  • اجرا و نظارت بر شئونات کسب ­وکارها طبق قوانین و مقررات نهاد های رسمی کشور در حوزه فضای کسب­ وکار و فعالیت بنگاه­ های اقتصادی
  • برخورداری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز در آزمایشگاه و ارائه خدمات لازم به متقاضیان مانند مراجعه به محیط فیزیکی کسب و کار در صورت لزوم، تجهیز اتاق نمونه ­گیری و انجام آزمایش با بالاترین کیفیت
  • جذب کارکنان متخصص، آگاه و پاسخگو در بخش­ های مختلف آزمایشگاه به منظور ارتباط مناسب با مشتریان، تسهیل و تسریع خدمات در زمان و مکان مناسب به ­ویژه در زمان نمونه­ گیری و جواب ­دهی
  • آموزش، پایش و ارزیابی مستمر عملکرد کارکنان آزمایشگاه با توجه به خدمات مورد نیاز صاحبان کسب­ وکار
  • ایجاد بخش ­های تخصصی در آزمایشگاه برای نمونه ­گیری متناسب با نوع کسب­ وکار آسیب­ دیده
  • تهیه و تدوین فرم­ ها و دستورالعمل­ های پذیرش، نمونه­ گیری، جواب­ دهی و سایر موارد لازم برای تدوین پروتکل­ ها و مقررات
  • ارتباط سازنده و مستمر با بیمارستان کسب ­وکار برای ارجاع جواب نمونه­ های مشتریان به پزشکان متخصص کسب­ وکار
  • مستند سازی سوابق و مدارک کسب ­وکارهای آسیب ­دیده شامل فهرست آزمایش ­ها، نمونه­ ها و پاسخ­ ها و نیز آرشیو سوابق فعالیت­ های آزمایشگاه

فرآیند ارائه خدمات توسط آزمایشگاه کسب ­وکار به بنگاه­ های اقتصادی که احتمال آسیب­ دیدگی آنها بالاست و به این منظور، نیازمند انجام آزمایش هستند، شامل مراحل مختلفی است. این مراحل به شرح زیر است:

  • دریافت درخواست آزمایش از سوی کسب­ وکار آسیب ­دیده و بررسی آن
  • پذیرش متقاضی، دریافت اطلاعات لازم، ثبت آن در رایانه و ارائه توصیه­ های اولیه
  • ارجاع متقاضی به اتاق نمونه ­گیری همراه با ارائه کتابچه راهنما
  • انجام نمونه­ گیری توسط متخصص مربوطه و ذکر رهنمودهای لازم تا زمان دریافت پاسخ
  • مراجعه مجدد متقاضی به مسئول پذیرش برای پرداخت هزینه آزمایش و دریافت قبض رسید شامل شماره تماس و مشخصات آزمایشگاه
  • ارسال نمونه به مسئول فنی و متخصصان آزمایشگاه برای بررسی و آماده­ سازی جواب آزمایش
  • پیگیری متقاضی از آزمایشگاه یک یا چند روز بعد از مراجعه، برای آگاهی از صحت نمونه ­گیری و اینکه آیا نیاز به مراجعه مجدد به واحد نمونه ­گیری وجود دارد یا خیر.
  • مراجعه به آزمایشگاه توسط متقاضی در موعد مقرر طبق زمان اعلام ­شده در قبض رسید برای دریافت جواب
  • ارائه جواب توسط مسئول پذیرش به صاحب کسب ­وکار آسیب ­دیده
  • ارجاع متقاضی به پزشکان متخصص بیمارستان فوق­ تخصصی کسب ­وکار برای بررسی پاسخ آزمایش و ویزیت
  • ارسال گزارش به مسئول فنی و مستند سازی فعالیت­ های انجام­ شده درخصوص کسب ­وکار موردنظر

با توجه به ماهیت متفاوت آزمایشگاه کسب­ وکار با سایر آزمایشگاه ­ها، اساتید، متخصصان، مشاوران و فعالان کسب­ وکار با بهره­ مندی از آخرین متدها و روش ­های آسیب ­شناسی فعالیت ­های کسب­ وکارهایی که در ایران و جهان دچار مشکل شده ­اند و با استفاده از تحلیل­ های علمی و امکانات سخت­ افزاری و نرم ­افزاری­ به ­روز، رفتار بنگاه­ های اقتصادی و ذینفعان آنها را در قالب این آزمایشگاه، بررسی می ­کنند. با استفاده از نتایج آزمایشگاهی، پزشکان بیمارستان فوق تخصصی کسب­ وکار قادر خواهند بود دستورالعمل ­های کاربردی و داروهای لازم را به صاحبان کسب ­وکارها تجویز کنند.

آزمایشگاه کسب ­وکار با تحلیل رفتارهای کسب­ وکارهای آسیب­ دیده از طریق نمونه ­گیری آزمایشگاهی، به بنگاه­ های اقتصادی کمک می‌کند تا با توجه به نیازهای مشتریان­ شان، از یک­ سو، خطای تصمیم‌ گیری را کاهش و از سوی دیگر، کمیت و کیفیت خدمات­ را افزایش دهند. نتیجه مراجعه به آزمایشگاه کسب ­وکار، تلاش برای بهبود اوضاع و احوال کسب­ وکارها متناسب با فضای جامعه قبل از بحرانی شدن شرایط است.

حتی اگر کسب و کاری دارای بیماری نباشد و یا مشکل اقتصادی در آن وجود نداشته باشد، چکاپ دائمی حداقل هر شش ماه یکبار برای بررسی وضعیت سلامت کسب و کار الزامی است.

آزمایشگاه بیمارستان کسب و کار علاوه بر اینکه یکی از بخش های بیمارستان می باشد، همچنین به طور جداگانه به صاحبین کسب و کارها، چه آسیب دیده و چه سالم، سرویس دهی می نماید.

اگر به دنبال سلامت، پیشرفت و ارتقای کسب و کار خود هستید حتما از خدمات آزمایشگاه کسب و کار استفاده خواهید کرد.