• تلفن : 02122951714-02122951725
  • تهران

 

ایجاد واحد زایشگاه در بیمارستان فوق­ تخصصی کسب­ وکار ایران


زایشگاه کسب و کار

دکتر سید احمد سیدی مطلق، بنیانگذار بیمارستان فوق تخصصی کسب و کار در جهان

                                                                   

  • تعریف زایشگاه کسب­ وکار

زایشگاه کسب­ وکار، یکی از بخش ­های مهم و حساس بیمارستان فوق­ تخصصی کسب­ وکار است. زایشگاه کسب­ وکار، مکانی است برای افرادی که بعد از کسب مهارت­، تجربه و ارزیابی توانمندی های خود، متقاضی ایجاد، تاسیس، راه ­اندازی و تولد یک کسب ­وکار هستند. همچنین زایشگاه کسب­ وکار، فضایی است برای صاحبان یک بنگاه اقتصادی که مرحله آغازین فعالیت خود را سپری کرده و به نوزایی و باروری رسیده ­اند و قصد دارند شعب یا نمایندگی­ های جدید، تیم یا ساختار جدید و محصولات یا خدمات جدید برای توسعه کسب­ وکار خود ایجاد کنند. استارت آپ­ ها یا کسب­ وکارهای نوپا نیز بخش مهمی از مشتریان زایشگاه بیمارستان کسب ­وکار هستند.

این مرحله در کسب­ وکار، مانند تصمیم ­گیری و اقدام برای فرزندآوری زوجین است که بعد از سپری شدن یک یا چند سال از زندگی مشترک­شان، آمادگی لازم از نظر جسمانی، روانی و اقتصادی برای تولد یک نوزاد کسب کرده ­اند و تحت مراقبت و نظارت مستمر و دقیق پزشک متخصص در طول دوره بارداری، در انتظار فرزند هستند.

  • رسالت زایشگاه کسب ­وکار

رسالت زایشگاه بیمارستان فوق­ تخصصی کسب ­وکار این است که بر اساس مهارت­، توانایی و تجربه­ پزشکان متخصص کسب­ وکار و سایر پرسنل آگاه و توانمند، به فعالان اقتصادی یا صاحبان استارت آپ­ ها که در تلاش برای تاسیس، تولد، نوزایی و یا گسترش خانواده کسب­ وکار خود هستند، کمک می کنند تا این اتفاق به بهترین وجه ممکن، صورت گیرد. ماهیت باروری بنگاه اقتصادی اعم از تولد یک کسب­ وکار جدید، ورود افراد یا تیم­ های جدید، راه ­اندازی شعب جدید، ایجاد یک تیم یا ساختار جدید در زیرمجموعه کسب­ وکار یا هر تغییر و تحولی که به نوعی تولد یا زایش محسوب می­ شود، در آینده کسب­ وکار، تاثیرگذار خواهد بود.

  • ضرورت زایشگاه کسب­ وکار

حساسیت تولد و ظهور یک کسب ­وکار جدید بسیار بالاست. چنانچه این تصمیم، آگاهانه و مبتنی بر بیزینس پلن (BP) و رعایت همه جوانب، صورت نگرفته باشد، به سقط جنین بنگاه اقتصادی، کسب­ وکار نوپا یا استارت آپ و یا ورشکستگی آن بعد از مدت کوتاه منجر می شود و اگر این تصمیم، هوشمندانه و مبتنی بر برنامه و نیاز بازار اتخاذ شده باشد، ظهور و توسعه بنگاه اقتصادی در ابعاد ملی و حتی فرا ملی را در پی خواهد داشت. از این رو، مراجعه به بیمارستان کسب ­وکار و بهره­ مندی از خدمات و توانمندی­ های بخش زایشگاه، قبل از تولد یک کسب­ وکار تا زمان زایش آن در بیمارستان زیرنظر پزشک متخصص کسب ­وکار و مراقبت­ های بعد از آن ضروری است.

  • نیروی انسانی و شرح وظایف زایشگاه کسب وکار

کارکنان بخش زایشگاه بیمارستان کسب ­وکار یا بلوک کسب­ وکار­های نوظهور و نوپا، رئیس بخش، پزشک، ماما، پرستار، بهیار و کمک بهیار و سایر پرسنل اعم از پشتیبانی، خدمات و... را شامل می­ شوند. رئیس بخش، وظیفه نظارت بر فرایند باروری، پرستاران و بهیاران وظیفه پشتیبانی و مراقبت، پزشک وظیفه معاینه و انجام عمل باروری و ماما وظیفه حفظ سلامت کسب­ وکار در دوران جنینی و نطفه اولیه، مشاوره‌ پیش از راه ­اندازی و تشخیص آسیب­ های احتمالی برای ظهور کسب­ وکار جدید با کمک پزشک متخصص را برعهده دارد.

وظایف این بخش، به سه قسمت قبل از دوران باروری و تولد کسب­ وکار، زمان تولد، راه ­اندازی و افتتاح کسب­ وکار یا توسعه آن و بعد از تولد و ظهور کسب ­وکار به شرح زیر تقسیم ­بندی می ­شود:

الف- قبل از تولد: مراقبت­ های دوران باروری، سنجش صدای قلب جنین کسب ­وکار نوظهور و سلامت آن از طریق آزمایش­ های منظم در آزمایشگاه کسب ­وکار، بررسی و پیش­ بینی میزان خطرپذیری و ریسک راه ­اندازی یا توسعه کسب­ وکار جدید.

ب- حین تولد: معاینات و بررسی نهایی برای باروری، شرح حال کامل کسب ­وکار، نسخه آزمایشی و تست اولیه برای روزهای نخست، نظارت بر روند ظهور و افتتاح کسب­ وکار، تلاش برای به­ حداقل رساندن فشارهای اقتصادی، منابع انسانی و مسائل اجتماعی خصوصا برای کسب­ وکارهای سزارین و پرخطر.

ج- بعد از تولد: مراقبت­ های اولیه بعد از تاسیس یا توسعه فعالیت کسب­ وکار، مشاوره برای اخذ شناسنامه کسب­ وکار و ثبت برند، آموزش ­های لازم به کسب­ وکارهای نوپا، کنترل مستمر و مشاوره منظم، ارائه خدمات پشتیبانی به کسب­ وکار در ماه­ های پس از تولد یا بعد از نوزایی در سال­ های نخست کسب­ وکار (ECB) Early Childhood Business به ویژه پنج سال اول.

(نکته اول: مفهوم ECB با معنای مذکور، زاییده ذهن اینجانب و برگرفته از اصطلاحات مرتبط با مهدکودک و پیش ­دبستانی شامل کودکان صفر تا پنج ساله است.

نکته دوم: تاکید بر عدد 5 سال در پاراگراف بالا، به این خاطر است که «طبق بررسی اداره کل کسب­ و کارهای کوچک در آمریکا، حدود نیمی از کسب­ وکارها تنها 5 سال دوام می ­آورند.» بنابراین مراقبت اولیه مهم است. هرچند در ایران، این رقم احتمالا بسیار پایین ­تر است.)

  • انواع باروری کسب ­وکار:

پزشکان فوق ­تخصص زایشگاه کسب­ وکار در تعامل مستقیم با متخصصان آزمایشگاه­ کسب­ وکار، با توجه به ماهیت فعالیت، میزان آمادگی و آنالیز وضعیت بنگاه اقتصادی، برای تولد یک کسب­ وکار نوظهور یا گسترش زیرمجموعه­ های یک بنگاه اقتصادی، یکی از دو نوع شیوه باروری رایج به شرح زیر را تشخیص داده و آن را به صاحبان کسب ­وکار تجویز می­ کنند:

  1. طبیعی: برای بنگاه­ های اقتصادی که نتایج آزمایش­ ها و تحلیل وضعیت آنها طی یک سال گذشته، وضعیت نرمال و روند یکنواخت یا رو به پیشرفت را در پی داشته و استرس و تنش درون­ سازمانی چندانی نداشته ­اند، توسط پزشک متخصص زایشگاه بیمارستان کسب ­وکار، باروری طبیعی تجویز می­ شود. در این حالت، متقاضی تاسیس یا توسعه کسب ­وکار به دلیل آمادگی قبلی، تحلیل وضعیت بازار و مراجعه مستمر به پزشک متخصص، با شجاعت بیشتر و هزینه پایین­ تر، کسب ­وکار نوپای خود را پایه­ گذاری می­ کند و یا محصولات، خدمات، منابع انسانی یا دفاتر و شعب جدید را توسعه می­ دهد.
  2. سزارین: برای بنگاه­های اقتصادی که آزمایش ­ها و آنالیز فعالیت­ های کسب ­وکاری­ شان، طی یک­ سال گذشته، بیانگر نوسانات مختلف بوده اما در مجموع وضعیت­ شان برای تولد یک کسب­ وکار جدید یا توسعه بنگاه اقتصادی، اعم از محصول، افراد یا تاسیس شعب جدید، مساعد است، توسط پزشک متخصص زایشگاه کسب ­وکار، باروری به صورت سزارین تجویز می ­شود. در این حالت، برای تصمیم ­گیری در خصوص زایش یا نوزایی کسب­ وکار، احتیاط بیشتری صورت می­ گیرد و اجزای مختلف بنگاه اقتصادی، بار دیگر بررسی و اصطلاحا جراحی می ­شوند تا ظهور فرزند جدید در خانواده کسب ­وکار، با سلامت و اطمینان بیشتری صورت گیرد و عوارض احتمالی آن در آینده کاهش یابد. غالبا این نوع باروری، نسبت به باروری طبیعی، پرهزینه ­تر و عوارض آن بیشتر است اما در صورت سرمایه­ گذاری مناسب و رعایت توصیه­ های پزشک، تولد کسب­ وکار با کمترین آسیب و بیشترین موفقیت، مواجه خواهد بود.

                                                          

  • مراحل درمان در زایشگاه کسب­ وکار

مراحل درمان در زایشگاه بیمارستان فوق­ تخصصی کسب­ وکار شامل قبل از باروری، حین باروری و بعد از باروری است:

  1. قبل از باروری

در این مرحله، صاحبان ایده­ های استارت آپی یا سایر افرادی که قصد راه ­اندازی کسب­ وکار جدید دارند و یا فعالان اقتصادی که قصد توسعه کسب­ وکار و زایش جدید در زیرمجموعه خود را دارند، باید این موضوع را حداقل از 9 ماه تا یک سال قبل، به بخش زایشگاه بیمارستان فوق ­تخصصی کسب­ وکار اطلاع دهند تا پزشکان متخصص باروری، مشاوران خبره و آزمایشگاه به آنها معرفی شده و به­ طور مستمر، وضعیت تاسیس یا توسعه کسب­ وکار آنها رصد شود. در این مرحله ارتباط مداوم پزشکان، مشاوران و آزمایشگاه کسب­ وکار با متقاضی زایش یا نوزایی، به منظور مراقبت­ های پیگیرانه در داخل تیم­ های کسب­ وکار، حائز اهمیت است. عدم مراجعه به آزمایشگاه کسب ­وکار یا عدم توجه به تشخیص پزشک متخصص باروری کسب­ وکار و نبود ارتباط سازنده در بین افراد تیم در حال راه ­اندازی بنگاه اقتصادی یا خانواده جدید یک کسب­ وکار می­ تواند باروری را متوقف و منجر به سقط جنین کسب­ وکار قبل از ایجاد آن شود.

  1. حین باروری

در این مرحله که حساس ­ترین قسمت است، متقاضی تاسیس و راه ­اندازی یک کسب­ وکار و یا مالک بنگاه اقتصادی برای افتتاح شعبه یا نمایندگی یا رونمایی از ساختار، تیم، محصولات یا خدمات جدید، به زایشگاه بیمارستان کسب­ وکار مراجعه می­ کند تا عمل باروری صورت گیرد. همانند تولد نوزاد و انجام عمل زایمان در بیمارستان که با فشار زیاد همراه است در این مرحله از کسب­ وکار، بالاترین استرس­ به متقاضیان یا صاحبان کسب­ وکار وارد می­ شود. این فشارها را می­ توان شامل فشارهای ابتدایی، فعال و انتقالی دانست که نگرانی از وضعیت نیروی انسانی کارآمد، منابع مالی، فضای فیزیکی و... برای توسعه کسب­ وکار بخشی از آن است. عمل زایمان یا باروری کسب­ وکار، با توجه به طبیعی یا سزارین بودن آن، ممکن است مدتی طول بکشد اما مهارت پزشکان متخصص زایشگاه کسب­ وکار و سایر پرسنل، با مراقبت­ های مستمر، دشواری این مرحله را آسان می­ کند.

  1. بعد از باروری

در این مرحله، بعد از تولد یک کسب­ وکار جدید یا نوزایی و توسعه یک بنگاه اقتصادی، مراقبت­ ها و توصیه­ های لازم از سوی بخش زایشگاه بیمارستان کسب­ وکار توسط همان پزشک متخصص در مرحله باروری که با صفر تا صد کسب ­وکار جدید آشنایی کامل دارد و کادر درمانی همراه وی، صورت می­ گیرد. این مراقبت­ ها موارد زیر را شامل می­ شود:

  • تهیه دفترچه ثبت وضعیت کسب ­وکار در هفته­ ها و ماه­ های اولیه و کنترل مستمر آن
  • پیگیری تزریق واکسن به فرزند نوظهور کسب ­وکار در زمان­ های لازم توسط مراکز بهداشت زیرنظر بیمارستان کسب­ وکار
  •  مراجعه حضوری، تماس تلفنی یا ارتباط آنلاین کسب­ وکار جدید یا توسعه­ یافته با پزشک متخصص باروری
  • پیگیری نوع تغذیه کسب­ وکار جدید یا به تعبیر دیگر سرمایه­ گذاری و بودجه­ بندی لازم برای رشد آن
  • آموزش کسب­ وکار تازه متولدشده یا توسعه­ یافته برای ارتقای مهارت­ های لازم و رشد جسمی، حرکتی، روانی و... توسط پزشکان، ماماها، روان­شناسان و مشاوران بیمارستان کسب ­وکار

 

  • بخش ­های مختلف زایشگاه کسب­ وکار:

زایشگاه بیمارستان فوق­ تخصصی کسب­ وکار شامل بخش­ های زیر است:

  • درمانگاه عمومی کسب ­وکار: در این بخش، معاینات لازم قبل از باروری برای سنجش سلامتی کسب­ وکار در حال تولد، ایجاد یک کسب ­وکار پرریسک، مشاوره ­ها و آموزش­ های قبل از تولد، زایش یا توسعه یک کسب­ وکار انجام می­ شود.
  • اورژانس کسب­ وکار: در مواردی مانند ایجاد آسیب یا مشکلات خاص یک کسب ­وکار در حال تولد یا در حال نوزایی، این کسب ­وکار، پس از تریاژ به اورژانس، ارجاع و بعد از معاینات لازم، از آنجا بلافاصله به زایشگاه منتقل می ­شود. اگر تشخیص داده شود که باروری باید با عمل جراحی صورت گیرد، به بخش سزارین کسب­ وکار و در غیر این صورت به بخش باروری طبیعی ارجاع می­ شود.
  • بستری ویژه باروری: این بستری، شامل قبل و بعد از تولد کسب ­وکار است. کسب­ وکارهایی که شرایط خاص و اورژانسی برای زایش یا نوزایی دارند، چند روز قبل به پزشک متخصص باروری مراجعه و در بیمارستان کسب­ وکار، بستری می­ شوند. بعد از انجام عمل باروری و بستری چندروزه، در صورت سلامت لازم و تایید پزشک، از بیمارستان کسب­ وکار ترخیص می­ شوند.
  • باروری و تولد کسب­ وکار: در این بخش، خدمات لازم، تشخیصی، درمانی و مراقبتی به بنگاه اقتصادی که مراحل پایانی دوران باروری تا تولد کسب­ وکار خود را طی می­ کنند، ارائه می ­شود. در این بخش، کسب ­وکار جدید متولد می­ شود یا نوزایی بنگاه اقتصادی در قالب توسعه کسب­ وکار، محصول یا خدمت جدید یا ظهور شعب و نمایندگی­ های لازم صورت می­ گیرد.
  • جراحی (ویژه کسب­ وکارهای ریسک­ پذیر): این بخش، مخصوص بنگاه­ های اقتصادی است که به تشخیص پزشک کسب­ وکار و به دلیل ریسک­ باروری، باید از طریق سزارین، کسب ­وکار جدید خویش را به دنیا بیاورند. در این بخش، متخصصان باروری با جراحی­ های لازم­ در قالب آنالیز­های متعدد و­ عمیق کسب­ وکار در حال تولد، با احتیاط ویژه، درخصوص ظهور و زایش کسب­ وکار اقدام می­ کنند.
  • مراقبت­ های ویژه کسب­ وکار نوظهور (ICU): با تمام توصیه­ ها و مشاوره­ های پزشکان کسب­ وکار به متقاضیان تاسیس یا توسعه یک بنگاه اقتصادی، ممکن است به دلیل عدم رعایت این توصیه­ ها و یا مشکلات غیرقابل پیش ­بینی در طول دوران باروری تا زایش و نوزایی، عمل باروری به سختی صورت گیرد و کسب­ وکار جدید یا تازه توسعه یافته، با نارسایی­ متولد شود. از این رو، این کسب­ وکار باید مدتی در زایشگاه بیمارستان فوق­ تخصصی کسب­ وکار، در بخش «مراقبت­ های ویژه کسب­ وکار» که مخصوص کسب­ وکارهای نوپاست، تحت مراقبت قرار گیرد تا بعد از تایید پزشک متخصص، ترخیص شود.

در مجموع برای هماهنگی و انسجام لازم، بخش های مختلف زایشگاه بیمارستان فوق تخصصی کسب ­وکار، در مجموع ه­ای نزدیک به یکدیگر قرار دارند تا در ارائه خدمات به کسب ­وکارهای نوظهور و تازه متولدشده، تسهیل و تسریع صورت گیرد.